Άγριο δούλεμα από την υπουργό Παιδείας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές… – Αντιδράσεις και στο Ηράκλειο

Με εγκύκλιο, πριν δυο ημέρες, εγκύκλιο, με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, το υπουργείο Παιδείας διατύπωνε την πρόθεση να προβεί στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.

Χθες αποδείχτηκε ότι ήταν μια ακόμα παραπλανηση και κοροϊδία…

Με νέα εγκύκλιο ανέφερε ότι δεν αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς η χορήγηση laptop και tablet!
“Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)”

Με τη νέα διορθωτική εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας σκάνει γνωστό ότι:

Α. Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).

Β. Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Γ. Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης.

Δ.Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.

Αντίδραση των εκπαιδευτικών για το δούλεμα…

Οι εκπαιδευτικοί, με βάση την πρώτη εγκύκλιο, ετοιμάστηκαν, σχεδίασαν, εργάστηκαν για να προετοιμάσουν… “τη νέα εποχή”! Τελικά η νέα εγκύκλιος τούς προσγείωσε…

Δείτε την αντίδραση της διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου, δημοτικής συμβούλου Ηρακλείου, Μαρίας Καλουδιώτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί